Σύλλογος

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Λαογραφικός καί Αθλητικός Σύλλογος ( Μ.Ε.Λ.Α.Σ.) « Ο ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ » ιδρύθηκε το 1990 με πρωτοβουλία του π. Γεωργίου Φειδοπούλου, του και πρώτου Προέδρου αυτού και των Μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίου Ελευθερίου Αιγάλεω.

Η πρώτη Γενική Συνέλευση που ψήφισε το Καταστατικό του πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιανουαρίου του 1990 και σ' αυτήν συμμετείχαν οι κ.κ. Σωκράτης Γιαννόπουλος, Νικόλαος Παντελάκης, Ιωάννης Ζέρβας, Νικόλαος Παγώνης, Κων/νος Νικολάου, Στέφανος Παντελάκης, Λεωνίδας Γυφτάκης, Ιωάννης Ιωαννίδης, Νικόλαος Ζαφειρόπουλος, Βασίλειος Χαραλαμπίδης, Κων/νος Ιωαννίδης, Ηλίας Παντελάκης, Ελευθέριος Παπαγεωργίου, Λάμπρος Σαίτης, Ευθύμιος Ζούκας, Γεώργιος Νικολαίδης, Κων/νος Τζιγέρογλου, Μιχαήλ Παπαμιχαλάκης, Δημήτριος Καραντώνης, Θεόδωρος Παπαπέτρου, Χρήστος Πασιόπουλος, Λεωνίδας Χρονάκης, Νικόλαος Κουτσογεωργόπουλος, Θεόδωρος Κελεπούρης, οι κυρίες Αλεξάνδρα Οικονόμου - Φειδοπούλου, Ἀναστασία Τσιλιπάνου, Ἀσημάκη Δήμητρα και οι Αιδεσιμολογιώτατοι πατέρες Κωνσταντίνος Παπασαλούρος καί Γεώργιος Φειδόπουλος.

Μετά από λίγους μήνες κατόπιν ενεργειών του Προέδρου και του Δικηγόρου κ. Δημητρίου Νευράκη ενεκρίθει από το Πρωτοδικείο Αθηνών το Καταστατικό με την υπ' αριθμ. 1038/1990 απόφασή του.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες αρχαιρεσίες που ανέδειξαν το εξής Δ.Σ..

Πρόεδρος: ο π. Γεώργιος Φειδόπουλος

Αντιπρόεδρος: ο κ. Θεόδωρος Κελεπούρης

Γραμματέας: ο κ. Στέφανος Παντελάκης

Ειδ. Γραμματέας: ο κ. Ιωάννης Ζέρβας

Ταμίας: ο κ. Λάμπρος Σαίτης

Γεν Ἐφορος: ο κ. Χρήστος Πασιόπουλος

Μέλος: ο κ. Ιωάννης Ιωαννίδης

Κατόπιν ακολούθησαν οι ενέργειες για την αναγνώριση του Σωματείου, ως Αθλητικού, από την Γ.Γ.Α. και μετά την αναγνώριση του από αυτήν, υποβλήθηκε αμέσως η σχετική αίτηση στην Ε.Ο.ΠΕ. ( Βόλλεϋ) για την ανάδειξη του ως Μέλος αυτής.

Η αίτηση έγινε δεκτή με αποτέλεσμα να συμμετάσχουμε στα πρωταθλήματα της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. την περίοδο 1990-91 με τις ομάδες Παίδων και Κορασίδων.

Τον Μάρτιο του 1991 ιδρύθηκε το τμήμα Μπάσκετ με Παίδες και Κορασίδες.

Έκτοτε συμμετέχουμε ανελλιπώς στα τοπικά πρωταθλήματα του Μπάσκετ και με διακοπή στα τμήματα του Βόλλεϋ.

Η σημερινή Διοίκηση, 07/12/2022

Πρόεδρος: Μεταξάς Δημήτριος

Αντιπρόεδρος: Πετρέλλης Εμμανουήλ

Γενικός Γραμματέας: Γεωργίου Αγγελική

Ειδικός Γραμματέας: Τσαρούχα Διαμάντω

Ταμίας: Αντζουλάτος Πέτρος

Γενικός Έφορος: Ζαφειριάδης Ηλίας

Μέλη: Γιαννέλης Στυλιανός, Κυριακίδης Σάββας, Παπαγρηγορίου Πασχάλης.

Εκπρόσωποι σε ΕΟΚ, ΕΣΚΑ. Τακτικός (ΕΟΚ): Γιαννέλης Στυλιανός, Αναπληρωματικός: Αντζουλάτος Πέτρος. Τακτικός (ΕΣΚΑ):  Μεταξάς Δημήτρης, ΑναπληρωματικόςΓιαννέλης Στυλιανός

Εκπρόσωποι σε ΕΟΠΕ, ΕΣΠΕΔΑ. Τακτικός: Μεταξάς Δημήτρης. Αναπληρωματικός: Κυριακίδης Σάββας.