Ο Κώστας Αρκολάκης, παλαιός αθλητής μπάσκετ του Συλλόγου μας, τιμήθηκε με το Επιστημονικό Βραβείο του Ιδρύματος Μποδοσάκη

Μεγάλη τιμή για το Σύλλογό μας, ΜΕΛΑΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, και έναν παλαιό του αθλητή του τμήματος Μπάσκετ, τον Κωνσταντίνο Αρκολάκη, καθώς την Τετάρτη 7 Ιουνίου του απονεμήθηκε το Επιστημονικό Βραβείο του Ιδρύματος Μποδοσάκη για τον τομέα των Κοινωνικών Επιστημών! Τα Επιστημονικά Βραβεία του Ιδρύματος Μποδοσάκη, απονεμήθηκαν σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου. Τα βραβεία απένειμε η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος σε πέντε διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες, που τιμήθηκαν για την εξαιρετική τους επίδοση και προσφορά στους τομείς των βασικών επιστημών, των βιοεπιστημών, των εφαρμοσμένων και των κοινωνικών επιστημών. Ο Κωνσταντίνος Αρκολάκης ήταν ένας από αυτούς που δέχτηκαν αυτήν την ύψιστη τιμή για Επιστήμονες στη χώρα μας!

Ο Κώστας, γεννημένος το 1979, ήταν μέλος των παιδικών και εφηβικών τμημάτων του Συλλόγου μας από το 1990 που ιδρύθηκε ο Σύλλογός μας και επίσης είχε συνδέσει το όνομά του με την ιστορική Ανδρική Ομάδα του Συλλόγου μας, της σεζόν 1996-1997 που πέτυχε την ιστορική, πρώτη άνοδό της στην Β' Κατηγορία της Ε.Σ.Κ.Α. με προπονητή-παίχτη τον Μπαρμπαγιάννη Στράτο, Γενικό Αρχηγό τον Κομπορόζο Γιώργο, Έφορο τον Κρητικό Νίκο και παίχτες τους Χολίδη Χρήστο, Χεργκελετζή Χρήστο, Σιγούνα Αποστόλη, Τζώρτζη Τάσο, Μπουρίτη Δημήτρη, Μπεκρή Γιάννη, Χρονάκη Γιώργο, Πολυκανδριότη Γιάννη, Οικονόμου Γιάννη, Κασσιμάτη Παναγιώτη, Ηλία Στράτο και Πετρέλλη Μανώλη. Ο Κώστας αποχώρησε από τον Σύλλογό μας το 1997 για σπουδές στη Θεσσαλονίκη και την μετέπειτα εξέλιξη της εντυπωσιακής καριέρας του στο Εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης – την οποία παρακολούθησαν προσωπικότητες από τον χώρο των επιστημών, της πολιτικής και των επιχειρήσεων – το κοινό ταξίδεψε με πλοηγούς τους βραβευόμενους, οι οποίοι με απλό τρόπο παρουσίασαν την έρευνά τους και τη σημασία που έχουν τα αποτελέσματά της στη ζωή και την υγεία των ανθρώπων.

Ο Κώστας Αρκολάκης, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Yale πλέον, που εστιάζει την έρευνά του στη σημασία του διεθνούς εμπορίου και της γεωγραφίας στην οικονομική ευημερία, τιμήθηκε για τον τομέα των Κοινωνικών Επιστημών και μπορείτε να δείτε την παρουσίασή του και στο παρακάτω βίντεο (εμφανίζεται από το 12ο έως και το 26ο λεπτό):

Μπράβο Κώστα!