1ος αγώνας Δρόμου, αφιερωμένος στον Ποντιακό και Μικρασιατικό Ελληνισμό

Θέμα: «1ος αγώνας Δρόμου, αφιερωμένος στον Ποντιακό και Μικρασιατικό Ελληνισμό».

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Αιγάλεω  σε συνεργασία με τον Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτικής Αττικής,  την Ένωση Ποντίων Αιγάλεω, τον Σύλλογο Ποντίων “Ο ΚΑΥΚΑΣΟΣ”, τον Σύλλογο Ποντίων Αιτωλοακαρνίας “ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ”, τον Σύλλογο Μικρασιατών Αιγλαλεω “ΝΕΕΣ ΚΥΔΩΝΙΕΣ” και την Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων, διοργανώνει την Κυριακή 13 Μαϊου 2018 τον 1ο αγώνα Δρόμου, αφιερωμένο στον Ποντιακό και Μικρασιατικό Ελληνισμό.

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στις μνήμες τής γενοκτονίας τού Ποντιακού (10 Μάη 1919) και τού Μικρασιατικού Ελληνισμού, και μετά την ολοκλήρωσή του, θα ακολουθήσει 30λεπτο πολιτιστικό πρόγραμμα με τραγούδια και χορούς τών Ποντιακών Συλλόγων και του Συλλόγου Μικρασιατών τού Αιγάλεω.

Η διαδρομή για αθλητές – δρομείς θα είναι 10.353μ. και για τους μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων θα είναι 1.353μ. Τα 353 μέτρα στους δυο αγώνες, προστέθηκαν, συμβολίζοντας τους 353.000 Πόντιους Έλληνες που μαρτύρησαν στη Γενοκτονία το 1919.

Η εκκίνηση (9:00π.μ.) και ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία Αγίας Αικατερινής (δίπλα στην ομώνυμη εκκλησία που βρίσκεται επί τής οδού Ορυζομύλων, δίπλα στη βιομηχανία Γιούλα, και δεξιά τού γνωστού καταστήματος JUMBO).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους αθλητές σας για την εκδήλωση .

Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Τμήματος Αθλητισμού :

Ν. Πλαστήρα 20 και πληροφορίες στο τηλ. 210 – 5315495 και 210 5317380   

 

      Η Προϊσταμένη

       Σοφία Κορμέντζα      

      Δ.Ε. Διοικ. – Γραμ., με βαθμό Α’